2 Mayıs 2011 Pazartesi

YEŞİL TUTACAK

Malzemeler: Nako Pırlanta, Tığ No:3.5 
6 zincir çekilip kapatılır.18 tane ikili trabzan yapılır.Trabzanların üstüne her ilmeğe tek batarak araya 1 zincir çekerek ikili trabzan yapılır.

Sonraki sırada her bir zincirlik yuvaya 6 defa dolayarak fıstık yapılır.Fıstıkların arasına 3 zincir çekilir.3 zincir çekilen yuvaya ikili trabzan yapılır.2 zincir çekilir, aynı yuvaya ikili trabzan yapılır.Zincir çekmeden fıstığın tepesine ikili trabzan yapılır.Zincir çekmeden bir sonraki yuvaya ikili trabzan yapılır, 2 zincir çekilip aynı yuvaya ikili trabzan yapılır.Sıra sonuna kadar bu şekilde örülür.
 
Son sırada 3 zincir çekilir.2 zincirlik yuvaya ikili trabzan yapılır, 2 zincir çekilip, trabzanın tepesine sık iğneyle sabitlenir.Aynı yuvaya bu şekilde 2 tane daha ikili trabzan yapılır.3 zincir çekilir, fıstığın tepesine yapılan ikili trabzanın tepesine sık iğneyle sabitlenir.3 zincir çekilir, bir sonraki yuvaya aynı şekilde 3 tane ikili trabzan yapılır.Sıra sonuna kadar bu şekilde örülüp motif tamamlanır.


Aynı motiften iki tane yapılır.Arasına üst üste fıstık yapılarak kordonu hazırlanır.Motifler kordon ucuna tutturulur.

4 yorum:

  1. emeğine sağlık canımm güzel modelmiş proğramınızda da görmüştüm bu modeli

    YanıtlaSil
  2. kırmızısı ne kadar tatlı imiş:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel iyiyki ekranlara döndünüzde gündüzleri işe yarar bir program seyrediyoruz. Sizi çok ama çok seviyorum ve takibinizdeyim derya hanım

    YanıtlaSil